Fördelar med en överlåtelsebesiktning

Utvalda nyheter

När du vill köpa en fastighet finns det många saker som du måste ta hänsyn till. En av de viktigaste är överlåtelsebesiktningen. Detta är en inspektion som utförs för att se hur skicket på fastigheten är. När du beställer en överlåtelsebesiktning, glöm inte att se om det medföljer råd och tips om energieffektivitet eller andra miljöaspekter som kan påverka ditt val framåt.

Om du funderar på att köpa ett hus så kan du med fördel utföra en förhandsbesiktning eller en överlåtelsebesiktning. På orterna Sundsvall, Härjedalen, Dalarna, Västerås eller Stockholm så finns det flera olika som exempelvis svenskfastighetsbesiktning.se. Det du bör leta efter är att alla besiktningsmän är SBR-godkända med lång erfarenhet och har erfarenheter som byggnadsingenjörer eller liknande.

Minimera riskerna för framtida fel med en överlåtelsebesiktning

En inspektion eller överlåtelsebesiktning kommer berätta olika faktorer. Fastighetens läge och dess omgivning. Fastighetens storlek och eventuella synliga skador på fastigheten. Tillståndet på fastighetens olika system för vatten och avlopp och vad som bör beaktas vid ett köp. Det kommer även att kontrolleras i stora drag om det är något att anmärka som rör byggnadsbestämmelser.

När den preliminära inspektionen har genomförts får du en rapport med en detaljerad beskrivning av eventuella problem med fastigheten. Detta kan hjälpa dig att besluta om du ska gå vidare med köpet eller inte, eller om du behöver omförhandla priset.

En överlåtelsebesiktning kommer att ge dig ökad trygghet vid husköpet

En överlåtelsebesiktning hjälper dig således att få en bra uppfattning om fastighetens skick. Om det finns några potentiella problem som måste åtgärdas innan du köper den. Du bör alltid utföra en professionell förhandsbesiktning eller överlåtelsebesiktning för att bedöma fastighetens skick, det kommer att löna sig i längden. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera eventuella problem som kan komma att kosta dig pengar i slutändan.

Det finns flera olika företag som erbjuder denna tjänst, till exempel svenskfastighetsbesiktning.se och alla besiktningsmän är SBR-godkända med väldigt lång erfarenhet. De kan hjälpa dig vidare och erbjuder olika tjänster inom överlåtelsebesiktning men även inom förhandsbesiktning och entreprenadsbesiktning.

Relaterade artiklar