Visualisera dina byggnader och spara energi

Utvalda nyheter

Är det tekniskt möjligt i ett tidigt skede, att visualisera och testa husets eller byggnadens funktioner? Går det att skapa miljöer som där det boende kan få prova att använda sig av gemensamma utrymmen bättre.

Genom att använda Virtual Reality (VR) eller Augmented Reality (AR) så kan vi idag visualisera det mesta av dessa frågor innan vi bygger eller utvecklar teknik. På så sätt skapar vi den bästa kundnyttan av boendet genom arkitekturvisualisering och på produktsidan så kan funktionen testas för den optimala allmännyttan.

I en framtid kommer det traditionella sättet att bygga fristående hus ställa högre krav på energieffektivitet. Går det att dela resurser eller kommer det gå att dela funktioner som exempelvis elbilar och elcyklar. Genom att ta steget utanför lägenhetens virtual tour eller virtuella visning, kan du nu möta även utemiljön för att få en känsla av hur den skulle kunna upplevas i framtiden.

Utveckling av teknik som fungerar på vanliga plattformar

Det finns experter som arbetar med att utveckla funktioner för detta genom system som neo4 som finns tillgänglig via företaget Sightline. Där går det skåda hur bostadsutvecklingens framtid ser ut och med funktioner som oftast drivs av en vanlig Unreal engine.

På så sätt kan du nu prova flertalet olika miljöer och till och med inreda ett framtida boende med AR. Du kan även testa hur detta skulle kunna kännas, genom att gå omkring i din lägenhetsplanering i en modern VR miljö. Tekniken i sig bygger på både 3d animation och real time 3d. Det går att använda 3d bilder i visualiseringarna. På så sätt skapas det en verklighetstrogen miljö.

Kommer framtidens bostadsområden vara mindre individualiserade totalt sätt? Detta kan vara intressant som arkitekt eller fastighetsutvecklare att titta vidare på. Dagens teknik och kommunikationer gör oss inte längre lika beroende av det individuella ägandet av saker.

Genom delningsekonomin har vi redan nu vant oss vid att dela resurserna mer effektivt så kan det vara en grundpelare i våra nya samhällen och bostadsområden.

Vi söker hela tiden lösningar för att minska vår elförbrukning eller miljöpåverkan och idag är vi betydligt mer medvetna om hur valen vi gör i vardagen påverkar miljön. Utan att behöva påverka miljö eller andra aspekter så kan allt detta byggas i testmiljöer som kanske leder till nya villa och bostadsområden på sikt.

Relaterade artiklar