Städa miljövänligare med en åkbar städmaskin

Utvalda nyheter

Har du funderat på vad vad som händer med vattnet du häller ut i avloppet när du moppat golvet med grövre rengöringsmedel? Har det blivit en vana när du städar ditt industrigolv, att du häller ut spillvattnet i dagvattenbrunnen? Det är inte rekommenderat och bör undvikas i möjligaste mån.

Idag finns det system för att bättre ta hand om spillvattnet som kan vara förorenat. Det kan dock vara lite spring med detta om det ska hanteras med mopp och hink.

Använder du en professionell städmaskin så kan du istället rengöra större ytor och sedan pumpa ut spillvattnet i ett återvinningskärl eller en filteranläggning. Många industrier arbetar med oljor och annat som inte ska hällas ut i avloppssystemet utan ska hanteras på annat sätt, ofta via en miljögård.

Detta kan du som vill skapa en miljövänligare miljö på ditt företag även tänka på och, det går med en skurmaskin enkelt att pumpa över spillvattnet till ett fat eller återvinningssystem.

Åkbara städmaskiner underlättar städning av stora ytor

Det finns många olika typer av maskiner för hantering av detta och åkbara skurmaskiner är effektiva och använder förhållandevis väldigt lite vatten. Detta ger även ger mindre spillvatten som behöver gå mot återvinning och detta leder till färre transporter totalt om faten hämtas av åkeri för återvinning.

Även sopmaskiner som går att köra har bra funktioner som gör att framförallt luften i lagerlokalen eller utrymmet minskas på damm. Detta ger en effektivare filtrering av luften och filter i ventilationsanläggningen behöver inte bytas lika ofta om ytorna sopas regelbundet och skuras med skurmaskin.

Är utrymmet mycket dammigt kan det vara av fördel att binda upp dammet så slipper detta fara runt i lokalen, detta ger en bättre luftkvalitét och arbetsmiljö samt det gör även att dina produkter, men även utrymmen inte blir lika dammiga och kan levereras till kunden.

Städning bör utföras med regelbundenhet och införas som en rutin. Genom att använda en åkbar städmaskin så kommer detta att ske mycket enklare, då det inte kräver så mycket manuellt arbete. Det finns åkbara och vanliga städmaskiner som singelskurmaskiner, sopmaskiner, industridammsugare och kombiskurmaskiner.

Relaterade artiklar