Spara på ditt tak med effektiv taktvätt

Utvalda nyheter

Mossa är en växtart som kan växa på tak. Även om det kan verka som ett ofarligt tillägg kan mossa faktiskt orsaka stora skador på taken. Den kan fånga upp fukt och leda till tillväxt av mögel och alger. Detta kan leda till att taket försämras med tiden, vilket kan leda till dyra reparationer. Dessutom kan mossa också utgöra en ökad brandrisk och göra ditt hus mindre energieffektivt.

Nackdelar med att utföra taktvätten själv med högtryckstvätt

Om du har mossa på ditt tak är det viktigt att ta bort den så snart som möjligt. Det finns flera sätt att göra detta. Ett sätt är att använda en högtryckstvätt. Se till att vara försiktig när du använder en högtryckstvätt, eftersom den kan skada taket om den används felaktigt.

Rådgör alltid med en specialist först och tänk alltid på din egen personliga säkerhet. Arbeten på tak med verktyg som högtryckstvätt, vatten och rengöringsmedel kräver ett högt säkerhetstänk. Det lönar sig väldigt ofta att ta in en takrengöringsexpert på området som kan sköta allt från tvätt till impregnering och målning av taket om så skulle behövas.

Vad är grönfri algbehandling

Mossor är små, gröna växter som växer i fuktiga miljöer. Mossor kan vara vackra, men de har också vissa nackdelar. En nackdel med mossa är att den kan täppa till takrännor, vilket kan leda till vattenskador. Det kan även leda till frostskador när fukten i mossan kan göra så att takpannorna går sönder av det man kallar frostsprängning som kan spräcka plattorna och göra så att vatten tränger in och skadar underlaget.

Du kan ta bort mossa med en kvast eller en högtryckstvätt. Du kan även använda dig av grönfri algbehandling. Men detta tar lång tid och kräver att väder och vind gör sitt arbete om du utför arbetet själv.

Behöver du hjälp med en effektiv takvätt med algbehandling och takrengöring om du är bosatt i Göteborg, Kungsbacka, Mölndal, Varberg, Falkenberg och Halmstad då kan totaltvatt.se rådgöra dig vidare och hjälpa dig med tak- och fasadhälsan på ditt hus. De kan även hjälpa dig med fasadtvätten och fasadmålningen. Du kan även få hjälp med inomhusmålningen samtidigt, allt detta kommer ge ditt hus ett rejält lyft och det kommer att infinna sig en känsla av nyrenoverat.

Relaterade artiklar